Raven 10.5 toonarm

Omschrijving

De 10.5 toonarm is gemaakt in samenwerking met burgerlijk ingenieur Michael Wiedemann Dipl. Ingen weerspiegelt dezelfde filosofie als TW-Acustic draaitafels: eenvoud en gebruiksgemak.

Er werd gekozen voor een rechte, pivot-type arm. Om de effectieve massa tot een minimum te berperken, wordt de toonarm opgebouwd uit een speciaal zwart geanodiseerd aluminium dat intrinsiek zorgt voor de nodige stijfheid. De effectieve massa is ongeveer 14g, waardoor de arm perfect matcht met de meeste momenteel beschikbare MC en MM cartridges. Deze universele compatibiliteit wordt verder onderstreept door de opname van drie verschillende, gepolijste roestvrij stalen contragewichten als standaard, waardoor cartridges met een operationeel gewicht tussen 5g en 20g perfect worden gecompenseerd.

Toonarm hoogte is verstelbaar met de zero-float VTA adjuster. Deze VTA adjuster, afgeleid van die op ons vlaggenschip, de Raven Black Night draaitafel laat een 'on-the-fly' correctie van 10 mm toe. De headshell is niet afneembaar, maar heeft desalniettemin azimuth correctie. Dit betekent dat elk element kan worden aangepast voor elke parameter! De integrale uit een stuk geoptimaliseerde koperen toonarmkabel (van het element tot de phono pluggen) zorgt ervoor dat de delicate signalen zuiver en storingsvrij terecht komen op uw phonotrap.


raven_one
Specificaties
 • Gewicht: Chassis: 30 KG - Plateau: 12 KG
 • Afmetingen: Totale footprint: 500 mm x 405 mm (B x D)
 • Chassis constructie: 60 mm aluminium, keramisch gestraald en zwart, zijde mat geanodiseerd
  Drie voetjes in roestvrij staal, instelbaar in de hoogte.
 • Plateau: 60 mm Delrin gebaseerd composietmateriaal ontwikkeld door TW-Acustic in combinatie met een 40 mm brede roestvrijstalen buitenring.
 • Lager: bronzen lager, 16 mm harde metalen schacht met bal op de top, die draait op een drukring van 'Material S ® (green)'.
  Dit is een speciaal lage druk PE gebaseerd materiaal met een zeer lage wrijvingscoëfficiënt en een zeer hoge slijtvastheid waardoor een lange onderhoudsvrije levensduur zonder extra smering verzekerd is.
 • Motor: geintegreerd.


Upgrades
 • Voetjes van de Raven GT 2 of Raven Black Night
 • Raven AC of Raven Black Night motor sturing


ReviewsCopyright © 2020 - All Rights Reserved - Aspera Audio - Miksebaan 242B1 - 2930 Brasschaat - Belgium